Vaahtopäät - SECD-001

Turkulaista äänitetuotantoa 30 vuotta.

Yhtiömme täyttäessä ensi keväänä 30-vuotisjuhlia, julkaisemme 23.5.2009 RaisRockissa ensimmäisen Selecta LP:mme vuodelta 1980, lähinnä uuden aallon orkestereita sisältävän Vaahtopäät-kokoelman CD-formaatissa. Erittäin autenttisella ulko- ja ääniasulla, vinyyliajan henkeen sopivasti.

Lisätietoja:
Marco Hakala, GSM 050 360 60 66 tai marco.hakala@ensiomusic.com

Kappaleiden nimistä voit kuunnella pienet näytteet kappaleista.

Osta levy storesta >

 

1. SIG Mosse
2. Rattlers Vaahtopäät
3. Streets Kaikki tanssii
4. Wrum Takapihojen rock-tähdet 2
5. Korroosio Hei hei hei
6. TV:n orjat Terve hulluus
7. Popeda Kädet irti
8. Lola Ego Kaupungin tyttö
9. Fabrics Gimme some lovin'
10. Slogan Olen yksin nyt
11. Raision Vapautusarmeijan
kuoro ja orkesteri
Hui hai hämyä
12. Vaarallinen mutantti Robotin' USA

Vaahtopäät - Uuden aallon orkestereita

Turun seutu ei ollut keskipiste, kun 1980-luvun alussa uusi aalto pisti maamme musiikkikenttää uusiksi. Siitä huolimatta seudulla tehtiin mielenkiintoista musiikkia ja vaikka aikakauden bändit ovat jääneet lyhytikäisiksi vierailijoiksi, niiden harvinaisia levyjä metsästetään edelleenkin suurilla seteleillä. Ja toisaalta uuden aallon ja punkin innoittamana perustetut bändit olivat alakouluja, joista saatujen oppien avulla oli myöhemmin helppo luoda uraa samassa projektissa uusilla meiningeillä, uusissa kokoonpanoissa tai jopa kokonaan erilaisilla musiikkikentillä.

Syksyllä 1980 alun perin ilmestynyt Vaahtopäät-LP on vihdoinkin saatu remasteroituun CD-formaattiin ja turkulaisen Selecta-levymerkin ensimmäisen julkaisun uusversio tarjoilee valikoiman harvinaista materiaalia, jota ei ole vuosikausiin ollut saatavilla kaupoista ja osa biiseistä on jopa sellaisia, joita ei ole lainkaan julkaistu muualla kuin Vaahtopäät-LP:llä.
Albumin avaava SIGin Mosse-biisi on yhtyeen hankalimmin saatavilla ollut julkaistu levytys ja sama koskee myös Matti Inkisen kahta muutakin Vaahtopäät-projektia eli Raision Vapautusarmeijan Kuoroa ja Orkesteria sekä Vaaraallista Mutanttia. Sama ainutkertaisuus toistuu myös Tommi Läntisen johtaman Fabricsin Vaahtopäät-levytyksellä.

Harvinaisuutta, vaikkakaan ei ainutlaatuisuutta Vaahtopäillä edustavat legendaariset uuden aallon yhtyeet Rattlers, Wrum, TV:n Orjat sekä Korroosio, jossa puolestaan Joel Hallikainen aloitti muusikonuransa. Korroosio ei ehkä yhtyeenä heti soita kelloja, mutta jokainen edes pintapuolisesti aikakauden musiikkiin perehtynyt pystyy laulamaan Korroosion Hei hei hei –biisin surullisen kertosäkeen ja sama pätee varmasti myös Wrumin Takapihojen rocktähdet –radiohittiin.

Vaahtopäät-uusintajulkaisun vihkosesta löytyy kokoonpano- ja äänitystietojen lisäksi turkulaista rock-musiikkia harrastavan ja keräilevän toimittajan Aku-Tuomas Mattilan bändikohtaiset esittelytekstit, jotka kertovat lyhyesti esiintyjien historiikit, mutta ennen kaikkea piirtävät kuvan kuinka turkulais- ja raisiolaisyhtyeiden jäsenten tiet kohtasivat useampaan kertaan ennen ja jälkeen Vaahtopäät-levytysten.

Oy Ensio Music Ltd
Rautakatu 5, 20520 TURKU
Puh. (02) 2542 622 • Fax. (02) 2542 302
marco.hakala@ensiomusic.com

Raisrock 2009